تحولات منطقه

معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: ۱۱.۵ میلیارد تومان تسهیلات با سود چهار و شش درصد در حوزه صنایع دستی و گردشگری در سال جاری پرداخت شده است.

پرداخت ۱۱.۵ میلیارد تومان تسهیلات با سود ۴ و ۶ درصد در حوزه صنایع دستی و گردشگری
زمان مطالعه: ۶ دقیقه
به گزارش قدس آنلاین، احمد دیناری در همایش آشنایی با ماموریت‌ها و شرح وظایف معاونت سرمایه‌گذاری و تامین منابع این اداره کل در موزه خراسان بزرگ با بیان این مطلب افزود: این معاونت پشتیبان و کمکی برای تامین منابع سرمایه‌گذاراست؛ امسال در زمینه اقتصاد مقاومتی ۱۳ طرح را اجرا می‌کنیم که تاکنون این طرح‌ها حدود ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند.
وی با اشاره به برگزاری این همایش اظهار کرد: یکی از اهداف این همایش معرفی این معاونت و آشنایی افراد با بخش‌های تخصصی و اجرایی معاونت است.
معاون سرمایه‌گذاری و تامین منابع اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: ۸۰ درصد فعالیت معاونت سرمایه‌گذاری با حوزه گردشگری و حدود ۲۰ درصد آن  نیز با حوزه‌های میراث فرهنگی و صنایع دستی اشتراک دارد که مخاطبان، سرمایه گذاران باید از این اشتراک‌ها اطلاع داشته باشند تا معطل و سرگردان نباشند، چرا که در بسیاری از موارد مسیر را اشتباه می‌روند و زمان را در پروژه‌های سرمایه‌گذاری از دست می‌دهند.
دیناری با اشاره به حضور دهیاران در این همایش اشاره کرد و گفت: در استان ۱۷ روستای هدف گردشگری مصوب و ۵۵ روستای هدف گردشگری پیشنهادی داریم البته تعداد زیادی روستا با قابلیت گردشگری دیگر نیز داریم که می‌توانیم بسته‌های سرمایه‌گذاری و نسخه عملیاتی سرمایه‌گذاری از طریق این معاونت را برای آن‌ها تعریف کنیم.
وی به هزینه کرد اعتبارات عمرانی این معاونت اشاره کرد و ادامه داد: ما در زمینه تامین زیرساخت‌هایی گردشگری مانند جاده و راه دسترسی روستاهای هدف گردشگری، ساخت، تکمیل، تعمیر و پرداخت کمک هزینه برای سرویس‌های بهداشتی، آلاچیق، ایجاد پارکینگ و محوطه سازی و پایگاه اطلاع رسانی گردشگری نیزاعتبار، تخصیص می‌دهیم.
معاون سرمایه‌گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی  افزود: از طریق معاونت سرمایه‌گذاری در ورودی شهرهای استان پایگاه اطلاع رسانی گردشگری ایجاد می‌کنیم که عمده این طرح با مشارکت شهرداری‌ها بوده است و در شهرهایی مانند چناران، بردسکن، خلیل آباد، کاشمر، شاندیز و... این طرح اجرایی شده است، هم چنین برای تامین زیرساخت‌های خدماتی به گردشگران در کمپینگ‌ها و پارک‌های برخی شهرهای استان از جمله پارک زائر چناران و پارک خلیل‌آباد اعتبار تخصیص داده‌ایم.
دیناری عنوان کرد: بخشی از اعتبارات عمرانی در محوطه‌ها و بناهای تاریخی هزینه می‌شود که  محوطه سازی آسبادهای نشتیفان خواف، محوطه سازی کاخ خورشید کلات، سایت موزه بندیان درگز، برج علی‌آباد و... مواردی هستند که این معاونت اعتبارات عمرانی را به آن‌ها اختصاص داده است.
وی همچنین به ظرفیت‌های مناطق نمونه گردشگری برای سرمایه گذاری اشاره کرد و گفت: برای مناطق نمونه گردشگری در چهار سطح بین المللی، ملی، استانی و محلی نیز بسته‌های سرمایه‌گذاری تعریف و تسهیلات پرداخت می‌کنیم.
معاون سرمایه‌گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی  تصریح کرد: خراسان رضوی ۳۳ منطقه نمونه گردشگری دارد که ۱۳ منطقه سرمایه گذار دارد و ۱۹ منطقه سرمایه گذار ندارد که فعالان حوزه سرمایه‌گذاری و گردشگری می‌توانند برای جذب سرمایه‌گذار این مناطق اقدام کنند.
واحدهای مختلف این معاونت و مسئولان آن‌ها
دیناری با معرفی واحدهای مختلف این معاونت و مسئولان آن‌ها اظهار کرد: واحدهای مناطق نمونه گردشگری و روستاهای هدف گردشگری، تسهیلات و تامین منابع مالی، اعتبارات عمرانی، نظرات بر پروژه‌های عمرانی، نظارت بر پروژه‌های عمرانی، نظارت بر پروژه‌های گردشگری در حال ساخت، کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری استان، کارگروه تخصصی گردشگری استان، تسهیلات روستایی و عشایری، کارگروه مناسب سازی فضاهای تاسیسات گردشگری، کمیته فنی صدور موافقت اصولی تاسیسات گردشگری، بررسی فنی و معماری پروژه ها، سرمایه گذاری خارجی، اشتغال و کارآفرینی و سازمان های مردم نهاد زیر مجموعه های این معاونت هستند.
وی ادامه داد: آغازفرآیند اداری ایجاد تاسیسات گردشگری اعم از هتل، هتل آپارتمان، مهمان‌پذیر یا دیگر تاسیسات گردشگری از معاونت سرمایه‌گذاری است و مجوز احداث، تبدیل، به‌سازی و توسعه  توسط این معاونت صادر می‌شود و تا مرحله تطبیق و تجهیز واحدها ادامه دارد.
معاون سرمایه‌گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی با بیان این‌که تسهیلات با سود ۴ و ۶ درصد به مناطق روستایی و عشایری و مرزی پرداخت می‌شود، اظهار کرد: در این بخش، خراسان رضوی فرصت‌های زیادی برای سرمایه‌گذاری دارد که به روستاها و مناطق عشایری تسهیلات با سود ۶ درصد و درمناطق مرزی تسهیلات با سود ۴ درصد پرداخت می‌شود که امسال ۱۱.۵ میلیارد تومان تسهیلات با سود ۴ و ۶ درصد در حوزه صنایع دستی و گردشگری پرداخت شده است.
دیناری با بیان این‌که تسهیلات ارزان قیمت از طریق سامانه «کارا» ثبت و پیگیری می‌شود، ادامه داد: این تسهیلات تا مبلغ ۲ میلیارد تومان هم قابل پرداخت است؛ سال گذشته شهرستان تایباد بیشترین اشتغال و بیشترین دریافت تسهیلات را از این طریق داشته است.
وی به تسهیلات و مشوق‌های سرمایه گذاری اشاره کرد و گفت: این تسهیلات با سود ۱۸درصد است که ۱۴ درصد از سود را متقاضی و ۴ درصد دیگر را دولت به عنوان یارانه از محل صندوق توسعه ملی و اولویت پروژه‌ها پرداخت می‌کند.
معاون سرمایه‌گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی افزود: پروژه‌ها برای دریافت این تسهیلات باید در مناطق کم برخوردار ۲۰ درصد و در مناطق برخوردار مانند مشهد ۲۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشند، بازپرداخت این تسهیلات بعد از بهره‌برداری و پس از ۶ تا یک سال  دوره تنفس آغاز می شود و بین ۳ تا ۵ سال باید بازپرداخت انجام شود (فروش اقساطی) که امسال ۱۱ طرح از سوی اداره کل به مبلغ ۳۱۰ میلیارد تومان جهت اخذ تسهیلات به تهران  معرفی شده‌اند.
دیناری پرداخت یارانه ارتقاء شاخص‌های اقتصادی و کمک‌های فنی اعتباری را دیگر تسهیلات پرداختی عنوان کرد و گفت: ۳۵  طرح به میزان ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان در استان خراسان رضوی از این نوع یارانه دریافت کرده‌اند.
وی همچنین به تسهیلات پرداختی به آژانس‌های خدمات مسافرتی برای تامین سرمایه در گردش آن‌ها اشاره و ابرازکرد: این نوع تسهیلات نیز با سود ۱۸ درصد بوده که بازپرداخت آن یک ساله است و ۳ درصد از سود بانکی را اداره کل به عنوان یارانه پرداخت می‌کند؛ در سال مالی۹۶ نیز ۴.۴ میلیارد تومان یارانه برای این نوع تسهیلات اختصاص یافته بود.
معاون سرمایه‌گذاری وتامین منابع اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی با بیان این‌که امسال (سال مالی ۹۷) یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان یارانه تسهیلات  به استان اختصاص یافته است، گفت: برای تسهیلات ثابت  نیز ۵ درصد یارانه پرداخت می‌کنیم که از مبلغ تخصیص یافته به استان ۲۵۰ میلیون تومان به صنایع دستی و یک میلیارد تومان به بخش خصوصی سرمایه گذاری اختصاص یافته است.
دیناری به توجه ویژه این معاونت به سرمایه‌گذاری خارجی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ۲۰ الی ۲۵ پروژه با سرمایه گذار خارجی در حال اجرا و بهره برداری داریم و نماینده‌ای از اداره کل در مرکزخدمات سرمایه گذاری خارجی استان حضوردارد که برای تسهیل درامر سرمایه‌گذاری خارجی تمام امور مربوط به سرمایه‌گذارخارجی را این نماینده پیگیری می‌کند تا کار به سرعت و بدون معطلی انجام شود.
وی یادآورشد: سرمایه داران ایرانی مقیم خارج از کشور که قصد سرمایه‌گذاری در ایران دارند همواره  به دنبال افرادی امین و معتمد هستند تا پیگیری امور سرمایه‌گذاری خود را به آن‌ها بسپارند؛   فعالان حوزه سرمایه‌گذاری و گردشگری می‌توانند امین و معین این افراد برای سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری باشند.
معاون سرمایه‌گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: بیشترین سرمایه‌گذاران خارجی حوزه گردشگری افغانستانی و بعد از آن عراقی‌ها، عربستانی و کویتی هستند.
گردش کار در معاونت سرمایه‌گذاری
 دیناری به فرآیند و گردش کار در معاونت سرمایه‌گذاری اشاره کرد و افزود: درخواست سرمایه‌گذار برای ایجاد، تبدیل یا توسعه تاسیسات گردشگری باید به این معاونت داده شود و پس از صدور موافقت اصولی و ابلاغ نقشه، فرد به شهرداری مراجعه و از شهرداری نیز پروانه ساختمان دریافت می‌کند، و در ادامه مجوز ساخت صادر و زمانبندی اجرا دریافت و  نظارت بر ساخت را این معاونت انجام می‌دهد و بعد از اتمام عملیات ساخت و پایان مرحله نازک کاری، تطبیق عملیات ساختمانی آن با نقشه‌های تائید شده انجام می‌شود بعد از تجهیز نیز به معاونت گردشگری برای صدور پروانه بهره‌برداری معرفی می‌شود.
وی در مورد فرآیند و گردش کار در معاونت گردشگری نیز یادآورشد: در معاونت گردشگری نیز تائید نام، تائید مدیر، صدور پروانه بهره برداری، استانداردسازی، نرخ گذاری، آموزش و نظارت برعملکرد و بازاریابی انجام می‌شود.
منبع: ایسنا
انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.